BEHOV VED MOTTAK

Denne siden inneholder informasjon og oversikt over behovene på de ulike mottakssentrene i Norge.

Behov på de ulike mottakene

Noen mottakssentre har det de trenger og må inntil videre takke nei til nye donasjoner. Andre trenger spesifikke ting, mens andre igjen takker ja til hva de kan få – behovene varierer fra mottak til mottak. Du vil finne en fylkesvis oversikt over behovene på de enkelte mottaken lenger nede på siden. Vær oppmerksom på at behovene kan endre seg raskt.

Sjekk de siste oppdateringene

Vårt mål er å oppdatere denne siden jevnlig. Vi ber deg likevel om å sjekke Facebooksidene til mottakssentrene eller din lokale RWTN Facebookgruppe for å finne den nyeste informasjonen om hva som trengs og hvordan kapasiteten er på mottakssentre i ditt nærområde. Mottakssenterets Facebookside, eller din lokale RWTN Facebookgruppe, vil trolig kunne gi deg den mest oppdaterte informasjonen om behovene til beboerne og hvilken kapasitet det er på senteret til å ta imot det du vil gi. Mottakssentrenes Facebooksider (der dette er tilgjengelig), samt annen kontaktinformasjon finner du i oversikten lenger nede på siden.

Kontakt mottakssenteret før du leverer

Vennligst kontakt/ring mottaket direkte hvis du har noe du vil donere. Du finner kontaktdetaljer lenger nede på siden. Vi ber om at du ikke leverer noe til et mottakssenter uten å ha gjort en forhåndsavtale med en av senterets kontaktpersoner (med mindre annet er spesifisert i oversikten under).

Det er et stort behov for frivillige

De fleste mottakssentrene melder om et stort behov for frivillige som vil delta i det sosiale arbeidet og i aktiviteter. Det som beboerne SELV sier at de ønsker seg aller mest, er kontakt med nordmenn i det daglige. Derfor tror vi at det beste du som vil bidra, kan gjøre, er å være en god medborger, spre positive holdninger, ta initiativ til å bli kjent med de som bor på mottakene og invitere dem med på aktiviteter utenfor mottaket.

Viktig informasjon for deg som være frivillig

Alle frivillige må kontakte mottakssenteret før de gjør avtaler med noen av beboerne om å delta på aktiviteter. Mottakssentrene må til en hver tid ha en oversikt frivillig-aktivitetene, hvem som deltar (både frivillige og beboere), og vite hvordan de kan komme i kontakt om det skulle oppstå en nødsituasjon. Vær snill og respekter at mange familier ønsker å gjøre ting sammen, hele familien, fremfor å bli adskilt og delta i aktiviteter hver for seg. Vær oppmerksom på at om du ønsker å være frivillig med mindreårige må du ha politiattest.

Hvis du vil gi klær, leker og ting

Vi ber om at alt som leveres til mottakssentrene er rent og i god stand, og at du går nøye gjennom de tingen du vil gi, før du leverer. Desverre har en del mottak brukt verdifull tid på å sortere en mengde donasjoner, som de må kvitte seg med, fordi de er uegnet. Vær også oppmerksom på at kun nytt undertøy aksepteres.

Vi oppdaterer ikke lenger denne siden jevnlig – så det er viktig at du tar kontakt enten med din lokale Facebook-gruppe som har bedre oversikt eller Facebook-gruppen/-siden til mottaket selv. Du finner listen over mottak i kartet under og på UDIs sider, eller du kan spørre noen i din lokale Facebook-gruppe.

Har du informasjon du har fått fra mottak som du mener bør ligge på denne siden, send epost til webmaster [alfa] rwtn.no.

Det ligger også generell informasjon om hva mottakene trenger her.

Akershus

Bjørnebekk statlige mottak, Ås

Kroerveien 50 1430 Ås, Telefon: 64 97 49 60

«Stort sett fylt opp med klær, sykler og leker».

Trenger fortsatt: Hygieneartikler (eks: bleier), TVer, kommoder, barnesenger.

Kan leveres mellom 8 og 1530. Se også: Refugees Welcome to Akershus.

Dikemark statlige mottak for asylsøkere, Asker

Postboks 25, Vardåsen, 1399 Asker, Telefon: 908 71 857

Klær og sko (barn og voksne)

Vi har behov for klær og sko til barn og voksne men akkurat nå har vi mest behov for Yttertøy, regntøy, sko, div. vinter klær, lue, hansker og votter, gensere, skjerf, sokker, underbukser (kun nye)og undertøy osv.

Barneutstyr

Babyklær og undertøy, bleier, leker (Pedagogiske men ikke myke bamser), barnevogner, såpe og andre sanitærartikler, bæreseler/sjal, bilseter tepper og sengetøy( vi ta imot kun nye sengetøy, tepper og madrasser pga smittefare og veggdyr)

Mat

Tørrvare – ris, pasta, mel, sukker, olje, hermetiske , kaffe, tea, kjeks,

Møbler

Helst nytt ellers må være sjekket for veggdyr. Stoler, bord, sofa.
Garn, pinner og strikkeartikler, brukte symaskiner, sytråd og stoff

Alle artikler til håndarbeid/hobby som kan brukes i aktiviteter for kvinnegruppen på mottaket. Folk som kunne tenke seg å lære bort noe eller bidra i aktiviteter(dans, trening, voga, div kurs) for beboere er også velkommen.

Trening og treningsutstyr

Tredemøller, spinning sykler, matter, og div. utstyr til treningsrommet vårt.

Annet

Fiskeutstyr, skiutstyr og vinterleker barn og voksne, kjøkken utsyr, paraply, innendors leker , toalettartikler og sanitærartikler.

Kommentar fra mottaket: Ta gjerne kontakt med meg på telefon eller epost så avtale vi nærmere eller er du hjertelig velkommen til mottaket i åpningstiden mandag til fredag og helst mellom 10:00- 14:00. Med vennlig hilsen Maimuna Sey, Bosetting og Aktivitetsansvarlig, Dikemark statlige mottak, Mobil : +47 41446224

Hvalstad avlastningstransitt

3. september: For dere som har lyst til bidra med noe har vi et behov for vinterklær, (jakker, sko, luer, skjerf) bukser og hygieneartikler som tannkrem og deodorant. Ellers har vi behov for ubrukt undertøy og sokker. Beboerne våre er ungdommer mellom 15-18 år så det er ikke alt som passer. (skijakka fra 82 eller bestemors gamle sandaler passer nok best et annet sted)
Vi er her hele døgnet og det kan leveres her på mottaket.

Sjekk Hvalstads facebook side for oppdatert informasjon.

Skedsmo statlige mottak

Mange barnefamilier som bor på mottaket.-trenger varme barneklær(gjerne ull) fra 1-15 år. Trenger hvitevarer da disse kan plasseres på rommene til familiene,de kan dermed selv lage mat.

Oppdatering 5.9: Hei ringte i dag Skedsmo / Lillestrøm og fikk beskjed om at de nå hadde fått så mye at de ikke kunne ta imot mer, ble bedt om å ringe igjen i slutten av neste uke

Kommentar fra mottaket: Avtal på forhånd med Rizgar 46237000 før levering.

Kilde: Facebook gruppen for Akershus.

Buskerud

Drammen statlige mottak

Ingen behov for øyeblikket.

Hemsedal statlige mottak

3560 Hemsedal, telefon: 85 00 05 00

Vi trenger i utgangspunktet ALT: Klær sko, sengetøy, kjøkkenutstyr.

Hvalsmoen statlige mottak

Postboks 1060 Flattum, 3503 Hønefoss

Hvalsmoen på Facebook

Barnevogner og barnetøy

Det kan leveres på mottaket (dagtid før kl. 15.30, ring mottaksleder Tove Brorson på 92 05 75 54). Ved levering etter 15.30 kan vakttelefon ringes på 46 54 80 39 for å avtale tidspunkt.

Ål statlige mottak

3579 Torpo, telefon: 32 08 33 03

Kan leveres hos oss på hverdager mellom kl. 09. – 12.00. Vi setter pris på stort engasjement. Den siste tiden har mange levert utstyr, klær, sko og leker til mottaket. Ål Statlig Mottak har drevet i mange år, og har mye utstyr. Men vi tar gjerne i mot; både for voksne og barn; vinterklær, sko, fotballsko/utstyr, sportsklær/sko, sykkelhjelm, refleksvest, samt barnevogner og babyutstyr.

Med vennlig hilsen

Keivan Pirzad

Mottaksleder

Finnmark

Alta Mottakssenter

Behov: ukjent

Hedmark

Ringsaker mottak

Behov: ukjent

Hordaland

Arna statlige mottak

Arna statlige mottak på Facebook

Ingen direkte behov.

«Arna Mottakssenter har liten kapasitet til å ta imot alt det som folk som dere byr asylsøkerne her, men vi har et fint tilbud om klær, leker etc. Det er en lokal brukt butikk som heter «Be Blessed». Et ektepar som bor hos oss er engasjert som hjelpere der, og svært mange av våre beboere benytter seg av tilbudet. Vi vil derfor be dere henvende dere til dem.»

Sund mottak

Skogsleitet, Postboks 113, 5371 Skogsvåg, Telefon: 56 31 92 60

Frvillige sjåfører, varme klær til barnehagebruk (kjeledresser,ull,goretex sko,regntøy o.l), yttertøy, regntøy, sko o.l. til menn, 30 nye boliger i Sund kommune.

Møre og Romsdal

Ålesund Mottakssenter

Sundgata 8, 6003 Ålesund

Trenger fiskestenger, sykler og evt billetter til div aktiviteter

Søre Sunnmøre Mottak, Avdeling for enslige mindreårige

Oshaugen 11, 6065 Ulsteinvik

Fotballsko str.41-45, innesko til gymsal, brukte sykler, sykkelhjelmer

Mottaket ønsker at frivillige kan ta med små grupper av ungdommer til ulike aktiviteter i lokalmiljøet eks. fjelltur, fisketur, svømming. Andre aktiviteter som spillkvelder og aktiviteter sammen med lokal ungdom er også aktuelt. For tiden bare gutter.

Volda Statlige Mottak

Behov oppdateres på mottakets Facebookside

Vestnes Statlige Mottak

7. oktober skal vi ha fotballcup på mottaket, dette har blitt en tradisjon for oss hvert år i høstferien. Da inviterer vi andre mottak i møre og romsdal til å stille med lag og delta på cup. Er det noen som i denne forbindelse ønsker å hjelpe oss ved å stille som DOMMER? Ta kontakt med Linda på telefon 48855520, aktivitet.vestnes@linkmottak.no, eller ved å kommentere/sende oss en melding på Facebook

Nordland

Lødingen Mottakssenter

Sjøveien 7, Lødingen

Behov: ukjent

Rognan Mottakssenter

Behov: ukjent

Nord-Trøndelag

Grong Mottakssenter

August 31 at 11:52amGrong mottakssenter mobiliserer i likhet med resten av Norge og Europa, det er den største flyktningekatastrofen verden har sett siden andre verdenskrig. Vi må øke antall senger i mottaket vårt og trenger husrom, alt er av interesse, spes. Mediå og Bergsmo. Harran er også av interesse, men transportmuligheter er en utfordring for oss.  Vi er særlig på jakt etter hybler, eller små boenheter hvor små familieenheter kan få bo å ha privatliv.  Haster! Kontakt Vera tlf. 41541686
Av kapasitetshensyn tar vi ikke imot klær og sko til voksne, og jeg blir veldig glad om gavene er sortert, vi får dessverre ikke alltid brukbare ting. Håper på forståelse for dette.
Vi ønsker oss sykler og ting knyttet til baby, klær, barnevogner, vinterposer og den type ting.Særlig vinterutstyr:-)
Takker igjen for engasjementet:-)
Kom på en annen gave vi/ de trenger, mennesker med TID og venner/ faddere:-) besteforeldre:-)

Leira mottak, Levanger

Telefon: 74 01 94 00

Vi har alltid bruk for klær, leker og andre ting 🙂

Vi har leksehjelp på mottaket hver tirsdag og torsdag fra klokken 17-19, og vi har alltid bruk for noen ekstra hender da. Vi har også hatt frivillige til å ha aktiviteter med barna i helgene, men det har vi ikke lenger. Veldig fint hvis du ønsker å bidra med noe aktiviteter til barna da vi ikke har noen faste aktiviteter på mottaket.

Namsos Mottakssenter

Telefon 74 21 90 30.

Så flott at det er et så stort engasjement! Det er rørende og se, og jeg tror at det kommer godt med til de som virkelig trenger det.

Nå er det slik at mottaket i Namsos har eksistert i mange år, og vi har en god del utstyr, så behovet her er ikke så stort som det man kanskje får inntrykk av i media. Beboerne som kommer hit har vært innom transittmottak først, og der har de fått det de trenger av klær. Dette gjelder spesielt de voksne. Vi er heller ikke ansatte nok til å klare å håndtere store donasjoner, og vi mangler lagerplass.

Vi har i den siste tiden fått en god del klær til barn, så der er behovet dekket opp ganske bra nå. Det vi ser at vi har behov for er barnevogner (kombivogner), ski med tilhørende skisko, fotballsko, leggskinner etc. Sportsutstyr og barnevogner altså 🙂

Med vennlig hilsen
Lise Marie Rønningen
Nestleder/Informasjonskonsulent/Bosettingsansvarlig

Vi har også behov for brukte fiskesneller og fiskestenger, så hvis du har slikt til overs tar vi også veldig gjerne i mot det.

Oslo

Torshov transittmottak

Vossegata 29 0475 Oslo, Telefon: 452 98 900

Pr dags dato har vi dessverre ikke kapasitet til å motta flere leker, klær eller lignende utenfra. Da alle lagrene våre er fulle.

Fra mottaket: Vi gjerne invitere deg/dere til Torshov Transittmottak 10. sept kl 18.00 for et informasjonsmøte for frivillige.

8. september er det Informasjonsmøte for nye frivillige i Redd Barna – Torshov, Refstad og Bjørnebekk mottak i Oslo Sentrum.

Refstad transittmottak

Sinsenveien 76, 0586 Oslo

 • Vi trenger barnevogner

8. september er det Informasjonsmøte for nye frivillige i Redd Barna – Torshov, Refstad og Bjørnebekk mottak i Oslo Sentrum.

Oppland

Vang Mottakssenter

September 2 at 2:45pm På mottaket har me no en god del damer. Desse likar og bake! Men kjøkkenmaskina vår er «kaputt» (som dei seier) Er det nokon som har ei maskin ståande, som de ikkje bruker, som de kunne selge billig til mottaket (eller gjerne gi bort). Ta kontakt med mottaket på tlf 61367660 – spør etter Trond.

Rogaland

Hå mottakssenter

Grenseveien 16, 4365 Nærbø,tel: 51 43 62 60

Hei alle mottaksvenner.

I likhet med alle andre mottak i landet, opplever vi i disse dager en stor pågang fra frivillige som ønsker å bidra til asylsøkerne og flyktningene på mottaket. De fleste ønsker å donere klær, leker og annet utstyr.

Det som beboerne SELV sier at de ønsker seg aller mest, er kontakt med nordmenn i det daglige. Vi mener derfor at det beste de som ønsker å bidra bør gjøre er å være et godt medmenneske, spre gode holdninger, ta initiativ til å bli kjent med dem og invitere med på aktiviteter utenfor mottaket. Alle som skal involvere seg i mindreårige på kunne fremvise gyldig politiattest.

Økonomiske bidrag kan gis til organisasjoner som Flyktninghjelpen som jobber aktivt med å hjelpe menneskene på flukt der de er – behovet for økonomisk støtte er stort.

Det er stor fokus på å hjelpe syrere, noe som er viktig ettersom nøden i Syria og nabolandene er så stor, men det er likevel viktig å ikke glemme alle de andre som sitter i mottakene og har vel så store behov. På vårt mottak har vi cirka 15 nasjonaliteter. Vi har også mange mindreårige fra Afghanistan, Eritrea, Sudan og Somalia.

Vi tar bare imot klær til beboere som vi har på mottaket på dettes tidspunktet, vi ønsker ikke å legge noe på lager. Vi tar ikke i mot pyntegjenstander, blomsterpotter, gamle, bøker og lignende. For øyeblikket har vi nok leker til alle barna som bor her.

Dette er etterspurt:
• Fotballsko til 40 ungdommer 15-18 år + våre voksne beboere (størrelse 39-44)
• Mange beboere ønsker seg gulvtepper til rommene (som er i god stand og rene)
• Gryter og stekepanner
• Kaffeservice (kopper, tallerkener osv.)
• Varme klær (ull, vinterjakker)
• Sykler som er i god stand og ikke trenger reparasjon

Vi ber om at alt som leveres er rent og i god stand, og at man tenker gjennom donasjonene før man gir dem videre. Vi bruker dessverre en del tid på å sortere donasjoner som går rett i søppelet. Vi ber om at dere som organiserer innsamlingsaksjoner er kritiske i forhold til hva dere tar i mot og leverer videre.

Vi vurderer å invitere til et informasjonsmøte en kveld neste uke for å gi litt informasjon om asylsystemet, mottakssystemet og behov/ikke behov. Legg gjerne igjen en kommentar om du synes det er en god ide.

Ønsker du kontakt med oss ber vi om at du kontakter oss på haa.mottak@hero.no og at det ikke leveres noe direkte til mottaket uten at det er avklart på forhånd.

Hilsen alle oss som jobber på mottak. Takk for at dere bryr dere!

Sandnes mottakssenter

Altonagata 12, Sandnes

Sandnes mottaksesenter på Facebook

Sandnes mottakssenter har den siste tiden mottatt mange henvendelser fra privatpersoner som ønsker å bidra med noe positivt for asylsøkerne ved mottaket. Vi takker alle for omtanken og engasjementet!

Det er allikevel slik at mottaket ikke har kapasitet til å oppbevare klær og utstyr eller koordinere frivillige enkeltpersoner som ønsker å hjelpe til. Vi vil derfor oppfordre dere som ønsker å bidra til å kontakte lokale foreninger/lag/frivillige organisasjoner og via dem, gå sammen om å arrangere f.eks. utflukter, aktiviteter, loppemarkeder etc. Invitasjoner til slike arrangementer kan sendes til mottaket, så informerer vi beboerne om tiltakene.

Vi vil samtidig oppfordre de av dere som har pent brukte klær, sportsutstyr og sko til gutter mellom 15-18 år til å ta kontakt med avdelingsleder på Avdeling for Enslige Mindreårige. Der bor det 30 aktive gutter som har behov for slikt utstyr.

Sandnes mottakssenter ønsker snarlig å invitere alle våre facebookvenner til en åpen dag på mottaket, der det vil bli mulighet til å lære litt om hvordan vi arbeider og hvordan asylsøkerne bor og lever.

Strand Mottakssenter

September 1 at 5:56pm :Flere av våre beboere går på skole, og ønsker skrivepult. Har noen i Strand kommune skrivepult, nattbord eller små bord å gi bort, ta kontakt. Tlf 51740860. Vi henter:)
August 27 at 3:06pmHero Strand Mottak ønsker å leie hus med ca 4 soverom fra 1 oktober. Tlf 51740860 ( kl 8:30-15:30 ) eller mobil 46925310.

Sogn og Fjordane

Høyanger Statlege Mottak

Oppdatering 7.9 2015 (Følg mottaket på Facebook for de nyeste oppdateringene!)

Takk for alle tilbakemeldingene fra dere som vil bidra med klær til nyfødte! Det er utrolig rørende.

Dersom det er flere som ønsker å bidra, har vi behov for følgende:
– Menn: hverdagsklær/varme ytterklær/sko (STORT behov)
– Kvinner: varme ytterklær/sko (ikke vanlige inneklær eller finsko)
– Barn opp til 12 år: ullundertøy, regnklær/støvler og utedress/utesko.
– Barn/ungdom: hverdagsklær, ytterklær og sko. 

På forhånd tusen takk til alle som ønsker å bidra!

Kan leveres hos oss på hverdager mellom kl 12-15. På forhånd takk for hjelpen.

Jølster Statleg Mottak, Jølster kommune Sogn og Fjordane

Vassenden

 • Trenger menneske som vil bruke tida si. Gå på tur, spille kort, fisketur, fjelltur, bærplukking, bakekveld, 
 • Sykler til voksne og barn 
 • Frivillige sjåfører (har en bil med plass til 8 passasjerer disponibel) 
 • Frivillige som kan følge barn på t.d. barnas turlag aktiviteter eller bidra til andre aktiviteter. 
 • Stort behov for joggesko, fjellsko, fotballsko i alle størrelser 
 • Stort behov for pakker med D-vitamin 
 • Telemark

Årdal Mottakssenter

Behov: ukjent

Førde Mottakssenter

Sør-Trøndelag

Jarlen mottakssenter, Hero Norge As

Trondheimsveien 3, Kyrksæterøra, Hemne Kommune, Sør-Trøndelag

Hei og takk for at du tar kontakt. I disse tider venter vi innrykk av flykninger vi som alle andre mottak, og det vi har erfaring med at vi trenger en del av er sykkelhjelmer (barn og voksne), fotballsko ( inne og utesko)/leggbeskyttere (voksne og barn) og skøyter. Hallsko til gym for barna som skal starte på skole.

Trondheim Mottakssenter

Sandmofalta 6b

Telemark

Porsgrunn mottak

Flyktninger som kommer til mottak har sin sak til behandling, eller de skal bosettes. UDI og mottaket sørger for basisbehov som bolig, klær og mat. Standard skal være nøktern, men forsvarlig, sier staten. Fastsatt rammeverk vedr. mottakets rolle ovenfor beboerne, gjør at vi dessverre ikke anledning til å ta imot brukte leker og/ eller klær for videreformidling. Det er kun transittmottakene i Oslo som har et apparat for dette. Jeg vil råde deg til å ta kontakt med Sentrum helsestasjon, tlf. 35 54 73 45, hvor helsesøstrene Kjersti og  Anne Lise har ansvaret for oppfølging av barn ved mottaket. Jeg vet at de tidligere har videreformidlet brukte ting til barnefamilier i mottaket. Det er mulig at de har behov for noe der.

 Grunnet mediedekningen som flyktningsituasjonen i Europa har fått den siste tiden opplever vi økt pågang fra folk som ønsker å hjelpe. Det er veldig bra at folk engasjerer seg!  Det er vår erfaring at flyktninger i mottak har mest behov for kontakt med lokalsamfunnet i meningsfulle aktiviteter. Hvis man kan invitere noen med på meningsfulle aktiviteter, gjerne inn i organisert idrett eller foreninger, vil det hjelpe mange til en bedre og mer meningsfull kontakt med norsk samfunn. Det er viktig. Å få kommunen til å ta imot flyktninger for bosetting raskere er også viktig. Hvis arbeidet med bosetting av flyktninger skjer fort, blir det mer ledig plass i mottak og staten bli i stand til å ta imot flere. Hvis privatpersoner kan tilby boliger for flyktninger til kommunene kan det hjelpe. Privatpersoner kan også argumentere med politikere for å få kommunen til å ta imot flere flyktninger for bosetting.

Her på mottaket i Porsgrunn mangler vi kun 10-12 brukte TV’er for å dekke opp for økte ankomster. Hvis du kjenner noen som har et gammelt TV som fortsatt fungerer, men som ikke er i bruk lenger, tar vi gjerne imot J

 Lykke til med ditt engasjement!

Skien Mottakssenter

Behov: ukjent

Troms

Refugees Welcome to Troms koordinerer innsamling og distribusjon. Meld deg inn i gruppa for å bidra.

Borkenes Mottak

Adresse
Bergsvegen 87, 9475 Borkenes
Telefon
77 02 22 70

Vi har ett av de mottakene som har fått massemasse klær. ALLE beboerne har funnet noe. Enkelte mer enn andre.

Nå når de har fått klær så kjenner vi ansatte tydelig deres behov for å gjøre noe.

1) Vi ønsker enkeltpersoner, par og familier som kan tenke seg å bli kjent beboern. F.eks. dra på fisketur, sopptur, drikke en kopp kaffe eller invitere hjem på besøk.

2) Vi tar fortsatt i mot sykler og fiskestenger. Stengene må være litt kraftig. Beboerne fisker i havet fra molo og bru.

3) Hygieneartikler er populære og vi tar i mot alt fra bind til barberskum

4) Kjøkkenpakkene fra UDI er heller mangelfulle og av dårlig kvalitet. Vi vet at kasseroller, stekepanner og ildfaste former ville ha kommet godt med.

5) Sommeren er på hell. Høst og vinter med vær og vind er rett rundt hjørnet. Beboerne trenger refleksbånd/vester og isbrodder. Forebygging sparer vi masse penger på Uttrykksikonet smile

6) De fleste beboerne våre er her alene. Menn har forlatt sine koner og barn og kvinner har forlatt kontrollerende ektemenn og dermed ikke har fått med seg sine barn. Vi har sett at mange har hentet brukte klær og tenker å sende det til sine. Alt av vesker, bager og kofførter vi hadde, fått forsvant fort. Vi ønsker flere med litt størrelse på.

7) Språk er et viktig redskap. Hva med NORSK – engelsk/arabisk/fransk/dari/oromo/etc ordbok?

9) Helsesøster ønsker at beboerne har termometer. Hva med førstehjelpspakker med f.eks. temperaturmåler, kompresser/tupfere, desinfeksjonsmiddel, plaster og paracetamol?

10) Vi har et musikerpar hvor han spiller bl.a. gitar og hun fiolin. De huger etter å få spille igjen, men på skikkelige instrumenter. Finnes det noen som kunne bidra med noe til disse to?

Ønskelisten når en skal hjelpe 210 nyankomne mennesker på et mottak til å starte å bygge sine liv i et nytt land er nesten uendelig.

Vi som jobber i mottak ser og vet at disse menneskene ikke vasser i materielle goder. De fleste har ikke hatt intervju og dermed får de heller ikke D- nr. Dette fratar dem mulighet til å kunne ha arbeidstillatelse, og heller ingen økonomisk avlastning fra Helfo når d gjelder utgifter på medisin. Når en da skal prøve å starte et nytt liv i en så til de grader usikker situasjon, så kommer bidragene fra mennesker, der ute, enormt godt med.

Elvemo mottakssenter for enslige mindreårige asylsøkere

Skånlandveien 4456, 9440 Evenskjer, Telefon: 468 56 220

Her er det ungdom fra 15 til 18 år, mest gutter men også noen jenter.

De mangler klær og sko, og der varierer størrelsene fra XS og opp til XL på herre.

På dame størrelser er det mellom XS og L kommer litt an på hvordan klærne er på størrelse.

Sko størrelser er som på ungdom flest, jentene har damestørrelser og gutta har fra 39 og opp 45

De mangler også spill og ting som kan føre til aktiviteter innendørs og utendørs.

Noen av beboeren ønsker seg brukte telefoner, og de kunne trengt noen pcer som beboerne kan bruke.

Gibostad

9382 Gibostad, Telefon: 488 49 3 00

Her er det ungdom fra 15 til 18 år, mest gutter men også noen jenter.

Våre behov er som følger:

 • Varme sko herrer str. 40-45
 • Varme sko damer str. 37-40
 • Undertøy til ungdom 15-18 år.
 • Hygieneartikler i alle former. Skole sekker.
 • Votter, super undertøy, ull lester i str. 40-45.
 • Sykler og ski utstyr- sko og ski som går i lag.
 • golvtepper.
 • Harstad

Harstad statlige mottak

Asbjørn Selsbanes gt 24 , 9406 Harstad, Telefon: 77 00 09 80

Det eneste vi kunne trengt mer av er ytterjakker i herrestørrelser.

Heimly Mottakssenter

Vi har fått mer enn vi klarer å håndtere på nåværende tidspunkt.

Ellers så skriver mottakslederen at det er sånn at mange har lite sosial omgang med nordmenn. De omgås hverandre, – noen deltar i frivillighets-arbeid, men mange sitter bare inne.

Så det som er den største «mangelvaren» er nok at de får ta del i det norske samfunnet på en større måte.

Målselv mottak (Gratangen)

Labergdalveien 23, 9470 Gratangen, Telefon: 479 276 20

Her trengs det klær- spesielt vinterklær til kvinner og menn.
Sko og ull er også noe som de gledelig tar imot.
Noen av barna har behov for barnehageklær. Alt fra ullundertøy, annet ulltøy, flis, dresser, regntøy, vintersko, støvler, luer, votter, ja alt som trengs til barnehagebarn.

Dette senteret ligger også langt unna butikker og lignende så sykler er noe de setter veldig pris på.

Setermoen

Jeg har snakket med Setermoen mottak, der de stort sett tar i mot enslige menn fra Syria. De trenger varme klær: ullundertøy, varme jakker, bukser osv. Det er menn i aldersgruppen 20-40 år, og mest behov for klær i str M/L.

De tar også gjerne i mot fotballsko. De ønsker å lære seg norsk, og setter pris på besøk. De har lyst til å fiske, så kanskje noen med båt har mulighet til å ta noen med seg ut på tur?

Sjøvegan

Sandberganveien 2, 9350 Sjøvegan, Telefon 1: 77 17 20 99

Varme klær er godt mottatt blant våre beboere.
Det er f.eks: luer, votter, jakker, stillongs. Både barn og voksne.
Vi har også mange babyer ved vårt mottak og har behov for voksiposer til barnvogner.

Skibotn

9143 Skibotn, Telefon: 77 71 56 00

Her hadde de det de trengte av klær og slikt.
Om det var noe de følte de manglet så var det skiutstyr og sykler.
Sosialisering var noe beboerne her kunne trenge, så her var det bare å ringe og avtale besøk.

Tromsø mottakssenter

Jeg har ikke vert i kontakt md senteret i Tromsø da jeg har sett flere medlemmer av gruppa har kontaktet dem. De sier de ikke e har behov for noe særlig, Men om jeg har forstått det riktig sier de ja takk til besøk.

Østfold

Kasper transittmottak

Dette er hva som konkret trengs mest akkurat NÅ. Vi setter stor pris på at dere sorterer og merker dette så konkret som mulig (eks. sokker str 36/37, undertøy jenter str. S, fotballsko str 34-36.
 • Sokker: Alle- og mest til UNGDOM, Str XS, S, M/34-40.
 • Tights til jenter 15-16 år; Str XS, S.
 • Bamser. Også flyktningeungdommer setter stor pris på kosedyr i en verden hvor de føler seg alene.
 • Sminke/smykker.
 • Regntøy. Støvler. Paraplyer.
 • Reflekser, refleksvester.
 • Fotballstøvler. Alle.
 • Nytt undertøy; Ungdom; truser, BH (mest mindre str).
 • Sko/støvler: Alle.

Kasper transittmottak vil legge ut oppdateringer om behov på Facebook

VEUMALLEEN STATLIGE MOTTAK, Veum alle 13, 1615 FREDRIKSTAD

OPPDATERT 7.9 (via RWT Østfold)

I forhold til å ta i mot klær må vi nå få en oversikt over hva vi har fått og hvor behovet er, før vi kan ta i mot mer. Det samme gjelder trehjulssykler, og små sykler, men sykler fra ca 10-12 år og opp til voksen er det fortsatt behov for. Tusen takk til alle som bidrar! Dere fortjener en klem alle sammen!!

MYSEBU STATLIGE MOTTAK for enslige mindreårige, Vandugveien 45, 1850 MYSEN

Dette er hva som konkret trengs mest akkurat NÅ. Vi setter stor pris på at dere sorterer og merker dette så konkret som mulig (eks. sokker str 36/37, undertøy jenter str. S, fotballsko str 34-36.
 • Sokker: Alle- og mest til UNGDOM, Str XS, S, M/34-40.
 • Tights til jenter 15-16 år; Str XS, S.
 • Bamser. Også flyktningeungdommer setter stor pris på kosedyr i en verden hvor de føler seg alene.
 • Sminke/smykker.
 • Regntøy. Støvler. Paraplyer.
 • Reflekser, refleksvester.
 • Fotballstøvler. Alle.
 • Nytt undertøy; Ungdom; truser, BH (mest mindre str).
 • Sko/støvler: Alle.

Som dere kan lese på vår hverdagsblogg har vi ofte «beauty-salong» for våre jenter. Utstyr til dette er ønskelig (se lista over).

Det er alltid noen tilstede både på dag/kveld og i helger så dere kan levere når det passer best for dere.

Hobøl statlige mottak

Hobølveien 100, 1827 Hobøl

Vi har allerede fått mye klær og utstyr, men det beboerne selv ønsker er f.eks

 • diverse toalettartikler (shampo, såpe mv.
 • aktivitetsmaterialer for barn og unge (tegneblokker, blyanter, sakser mv., sykler, sykkelhjelmer)
 • fritidsutstyr for barn og unge når de f. eks skal av gårde med skolen på overnattingstur ute i det fri (liggeunderlag, soveposer, regntøy)etc. Ellers er vi veldig glade for å få kontakt med personer som eventuelt kan ta med seg en eller flere beboere, gjerne familier, på en liten biltur eller annen utflukt i skog og mark eller lignende, både for å bli kjent med og knytte kontakt med nordmenn, se norsk natur mv. Vi vil i så fall, så langt det er mulig, sørge for at det knyttes kontakt med beboere som vi kjenner og vet er pålitelige mv.

Ta gjerne nærmere kontakt. Kontaktinformasjon finner du under her.

Vennlig hilsen Hobøl mottak m/tilrettelagt avdeling Olav Strand avdelingsleder
olav.strand@hobolmottak.no
Tlf. nr. 69924222/91657920

Ørmen akuttmottak

Ørmenveien 43, Fredrikstad (tidligere Østfoldklinikken)

Konkrete behov:

 • VIKTIG: NYE FLEECEPLEDD OG ULLPLEDD
 • VANNFLASKER: 0,5 liter vann uten kullsyre.
 • Håndklær. Nytt eller nyvasket med nøytral såpe/tøymykner.
 • Te, sukker

Røde Kors som bistår akuttmottaket på Ørmen i Fredrikstad melder at man ellers har fått dekket opp det meste de trenger, men vil gjerne at folk som vil gi noe er klare med ting i dagene og ukene fremover. Ytterligere behov vil meldes fortløpende ved egen behovsliste. Har du noe du behøver å få gitt bort akkurat nå av f eks plasshensyn kan du sende en mail til post@gressvikrodekors.no (Merk det Akuttmottak Ørmen)

Frem til det anbefaler vi folk å ha «is i magen» med å gi bort klær osv. Det kommer dessverre til å være behov i lang tid fremover.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail