Det startet på PU en septemberkveld i 2015

Skrevet av: Marthine Seth.

marthine
Marthine Seth, styremedlem i Refugees Welcome Oslo

Marthine er 41 år, født i Oslo. Hun bor på Skullerud, studerer sosiologi og jobber frivillig. Blant annet i styret til Refugees Welcome Oslo (RWO).

Etter å ha ramlet inn i Refugees Welcome-bevegelsen, og organisasjonen i Oslo, har det blitt mange nye møter med mennesker. Fra fjern og nær. Jeg har fått nye venner, heriblant folk fra mitt eget nabolag som jeg ikke ante eksisterte, fra andre byer og fra ulike land.

Å bli en del av denne bevegelsen har vært en reise i nettverking og frivillighet. Det har vært latter og glede, frustrasjon, oppgitthet og manglende tiltro til systemet, politikken. Praksis.

Man skal lære seg mye. Organisasjon, drift, roller, det blir mye internett og veldig lite av det som det hele startet med. Praktisk enkel bistand til folk som trenger det. Slik det startet på PU, en septemberkveld i 2015.

safj
Fra en innsamlingsøkt på Tøyen, til forsendelse til Hellas

Jeg bestemte meg for å delta i et av Refugees Welcome Oslo sine prosjekter, som jeg selv har vært med på å administrere. Gjennom møter med bydeler, mailkontakt med frivillige, utsending av vedlegg til politiattester. Prosjektet har navnet Nabolag Oslo.

Det jeg har lært så langt er at det skjer mye godt arbeide i mange bydeler i Oslo. For mange fungerer systemet godt, selv om det finnes utfordringer for enkeltindivider. Det kan være bolig, det kan være språk, savn og ensomhet. Men god latter blant mennesker, det er et bindeledd. Som et sosialt lim og på tvers av kulturer, etnisitet, kjønn, språk og landegrenser.

Idag hadde jeg mitt første møte med personen jeg er naboguide for. Siden har jeg gått her med et stort smil om munnen og vært glad. Å være frivillig handler ikke kun om hva man kan gi. Idag fikk jeg en stor påminnelse om hva jeg selv faktisk får. For man får og noe. Idag har jeg ledd i flere timer og jeg er min nye venn så inderlig takknemlig for det. Jeg gleder meg veldig til vår neste avtale!

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail