En hilsen fra Eirik i Refugees Welcome to the Arctic

Eirik Nilsen var tidliger gruvearbeider i Sør-Varanger, men mistet jobben når gruven ble lagt ned. I januar ble han involvert i aksjonen Refugees Welcome to the Arctic. Her var an en av dem som støtte flyktningene, hjalp og bidro med det han kunne. En dag var vedtaket om utsending av Storskogflyktninger med buss til Murmansk i 36 minusgrader et faktum. Han var blant dem som tok affære, og grep inn for å hindre at det skjedde. Han har et stort hjerte for mennesker i nød, og er nå til stadighet på reise til Hellas for å drive frivillig hjelpearbeid:

Gratulerer med dagen, Sør-Varanger! I dag er det 72 år siden vi ble frigjort av Russland, fra nazismens klør. Samtidig er jeg i Hellas, og jobber i flyktningeleire. Det gjør meg utrolig mange tanker.

eirik
Foto: Trevor Angel

Her er på tusenvis av mennesker, som har flyktet fra de mest grusomme ting  vi kan tenke oss. Allikevel ser man et stort hat mot disse, våre medmennesker. Glemmer vi så fort? Glemmer vi at vi selv var flyktninger en gang? Hvorfor skal det være så vanskelig å hjelpe mennesker, er vi blitt så store og rike, at vi er livredde for å dele på våre goder?

Jeg har møtt på tusenvis av folk her nede, som har flyktet fra krig. Blitt kjent med utallige mennesker, voksne, som barn. Ja like mange barn, som voksne. Og ikke EN eneste av de, har skremt meg, eller gjort meg mistenksom, på om de er gode eller onde. Det har rett og slett visst meg en gjestfrihet, takknemlighet, vennskap og kjærlighet, som jeg vil huske, så lenge jeg lever.

Jeg er ikke rik på penger, men jeg anser meg som en av verdens rikeste, etter mine opplevelser med medmenneskelighet, fra folk som har flyktet fra alt de eier og har

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail