Refugees Welcome to Kongsberg/Hvittingfoss:

Nok en søndag, og nok en uke har gått. Den siste tiden har dreid seg mye om 17. mai, både forberedelser og arrangement. Noe som ble det mest vellykkede arrangementet vi har vært med påVi har ellers gjort det vi bruker å gjøre, pakket barnepakker, gjennomført barneglede, butikk og bingo.
Onsdag var de duket for kurdisk dans, og fredag var det fotball i fokus. Turnering mellom Kongsberg mottak, Notodden mottak, Raumyr mottak og treningssenteret Actic.
Lørdag gjennomførte vi dugnad på lageret, og 10 måneders arbeid kunne endelig lande, all sortering av klær er nå gjennomført.

Har lyst til å dedikere denne filmen til våre nye venner, med Herborg Kråkeviks versjon av: Til ungdommen. Samt avslutte uken med noen fantastiske ord fra Arne Johan Isaksens blogg:

«Det disse møtene først og fremst har lært meg, er en bekreftelse på det gamle ordtaket om at «en fremmed er en venn du ennå ikke kjenner». Om vi åpner våre hjerter og våre hjem for dem som ikke har vært like heldige som oss sjøl, får vi mye tilbake. Det er hver enkelt av oss som enkeltmennesker som kan utgjøre den største forskjellen mellom en vellykka og en mislykka integrering. Om vi sørger for å møte de som kommer med vennlighet og tillit, vil vi hindre at de blir en del av det utenforskapet som så mange frykter, og som er det sikreste grunnlaget for rekruttering til ekstreme miljøer. Derfor håper jeg at vi alle kan yte vårt lille bidrag til å sikre en trygg framtid både for oss sjøl og våre nye venner.» – Arne Johan Isaksen

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail