SPRÅKRESSURSER

LEXIN – ORDBØKER

LEXIN-ordbøkene er laget spesielt for minoritetsspråklige elever i grunnopplæringen. Oppslagsordene er valgt ut spesielt for denne målgruppen. I tillegg til hverdagslige ord finner du ord og uttrykk som er nyttige å kunne når man bor i Norge. Ordbøkene passer også for andre som ønsker å lære norsk — bokmål eller nynorsk.

OMFATTENDE SPRÅKTABELL, ULIKE SPRÅK

Her finner du en språktabell med nyttige ord og uttrykk på ulike språk, blant annet arabisk (syrisk dialekt og skriftlig arabisk), tysk, engelsk, triginja, farsi, dari, pashto.

GRUNNLEGGENDE SPRÅKTABELL, ARABISK

Språktabell med animasjoner, hver tabell med oversettelse mellom to språk. Den finnes på arabisk-engelsk, arabisk-fransk, arabisk-tysk, arabisk-ungarsk, arabisk-norsk og arabisk-svensk.

SPRÅKTRENING, RØDE KORS (RØDE HALVMÅNE)

Røde Kors tilbyr et uformelt norskkurs for innvandrere og flyktninger. Her finner du informasjon om tilbudet på både norsk og engelsk (rull ned på siden for engelsk). Informasjon om kurset finnes også på spansk.

Her finner du dager og tidspunkt for kurs i Oslo.

Her finner du dager og tidspunkt for kurs i Trondheim.

Her finner du oversikt over Røde Kors’ aktiviteter i hele Norge. Velg fylke og deretter by.

NORSKKURS PÅ INTERNETT

Det finnes ulike gratis norskkurs på internett, blant annet her, her og her.

Her finnes en oversikt over andre gratis språkkurs i norsk på internett.

Her finnes et språkkurs med kursavgift.

FLERSPRÅKLIG PORTAL

Her finner du en skolekassa.no, en portal på flere språk for barn og unge i mottak som vil lære seg norsk og andre språk.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail